MUSEUS DE COTXES: COL·LECCIÓ SALVADOR CLARET

INAUGURO l'apartat "Museus de cotxes" amb una de les col·leccions privades més grans de Catalunya: la col·lecció Salvador Claret, a Sils.

El museu està situat al costat d'un restaurant. Abans hi passava per davant la carretera N-II, però l'ampliació per convertir-la en autovia ha fet que quedi apartat i costi de veure; de fet, gairebé no hi ha cap indicació. Quan entres et trobes amb un jardí amb cotxes molt antics, per exemple un Ford T aixecat que et "rep" a l'entrada, i logos de marques extingides, com ara Pegaso. La col·lecció Salvador Claret està repartida en cinc sales, on es poden trobar més de 140 vehicles (cotxes, motos i, fins i tot, una avioneta) que Claret havia adquirit per a una col·lecció particular. A més. al costat de cada cotxe hi ha un cartell que explica el model i una mica d'història del vehicle. Aquest origen particular es nota per l'atapeïment d'algunes zones, que obliga a fixar-t'hi bé si vols veure un vehicle en concret.

Aquesta avioneta amb matrícula espanyola està exposada a la col·lecció.
A l'interior del museu s'hi poden trobar vehicles tan emblemàtics com ara un Ford T, un Fiat 500 "Topolino", un Austin-Healey Sprite, un Ford Sierra Cosworth i un Lancia Delta Integrale de ral·lis, un Mercedes 190, un Seat 1430 Rallye maquillat com a 124D... a part de molts Hispano-Suiza, un prototip de cotxe de competició dissenyat per Vilfred Ricart i un Pegaso Z102. Cal dir que d'esportius Pegaso (tots projectats per Vilfred Ricart) només se'n van fabricar 112.
Ford T
Fiat 500 "Topolino"
Austin-Healey Sprite
Ford Sierra Cosworth Rally
Lancia Delta Integrale Rally
Mercedes-Benz 190
SEAT 1430 1800 Rallye, modificat com a 124D.
Hispano-Suiza 15/20 HP Viajera Vert (1910)
Hispano-Suiza T49 Capella (1942)
Hispano-Suiza T49 (1928) i prototip de curses Ricart (1929)
Pegaso Z102
Sembla que Enzo Ferrari, que no tenia gaires pèls a la llengua, li va dir a Vilfred Ricart, propietari de Pegaso, que fabricant camions i portant sabates de goma no crearia mai cap èxit. Empipat, Vilferd Ricart va crear els mítics automòbils Pegaso Z102 i Z103.

A part d'aquests cotxes tan emblemàtics, també es poden trobar algunes rareses com ara un bòlid de competició Alfa RLSS, un cotxe de curses ARM Esports, la Ferrarina o ASA 1000 GT (un esportiu petit ideat per Ferrari, encara que, al final, Enzo Ferrari se'n desentengués), un BMW Isetta furgoneta, el Bugatti T52 (rèplica de joguina per a nens), un Delage, un Facel Vega, dos Amilcar, un Vosin (totes quatre marques franceses i actualment desaparegudes), i un prototip de Mercedes basat en l'Escarabat.
Alfa Romeo RLSS (1925)
ARM Esports Armangue
MG A 1600 MK2 i ASA 1000 GT "Ferrarina"
BMW Isetta Comercial
Bugatti T52, una rèplica del T35 a escala petita
Delage D6 Long (1932)
Facel Vega Facelia
Amilcar CGS3
Amilcar Type E (1925)
Voisin C3 M.O.M. (1921)
Mercedes 130 (1934), un prototip inspirat en l'Escarabat

A part, també s'exposen uns quants sedans de luxe: dos BMW (el 3.0 CS, l'últim cotxe que va utilitzar Salvador Claret, i un 326), un Borgward Isabella que, malauradament, estava molt amagat, un Bugatti T49, un Chevrolet de la sèrie V, un Lancia Astura, un Lincoln Cosmopolitan, dos Renault, un KJ i un Vivasport i, finalment, un Rolls-Royce Ghost.
BMW 3.0 CS
BMW 326
Borgward Isabella
Bugatti Type 49 (1930)
Chevrolet Series V
Lancia Astura (1935)
Lincoln Cosmopolitan (1949)
Renault KJ (1923)
Renault Vivasport (1937)
Rolls-Royce 40/50 HP Ghost

Finalment, també hi ha motos de marques mítiques, com ara Bultaco, Gas Gas o New Hudson.
,
Moto Bultaco
Moto Gas Gas
Moto New Hudson Lightweight
La col·lecció Salvador Claret és un excel·lent museu de cotxes antics recomanable a tots els fanàtics dels cotxes --com jo. De fet, gairebé no se li pot retreure res, excepte que les restriccions de l'espai impedeixen que els models es puguin observar des de tots els angles i fins i tot en algun cas, com el Borgward Isabella, que costi de descobrir.

LOCALITZACIÓ

El museu està situat al quilòmetre 698 de l'autovia A2 del nord-est, a Sils (Girona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Suggeriments: